UŽAS KOD STARE GRADIŠKE

Kamion probio rampu pa se zaletio u aute: Osamnaest ozlijeđenih, troje teže

23.03.2024 u 20:30

Bionic
Reading

Rumunjski državljanin, 35-godišnji vozač kamiona, izazvao je prometnu nesreću s 18 ozlijeđenih, u subotu oko 16,31 sati kod mjesta Novi Varoš, u blizini graničnog prijelaza Stara Gradiška, probivši prije rampu na naplati Okučani, potvrdila je policija.

Prema do sada prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila, prije udara na vozila u koloni, probio je rampu na naplatnoj postaji Okučani. Nakon toga nastavio je vožnju do mjesta prometne nesreće. Za sada nemamo informaciju što je navelo vozača da tako postupi, rekao je za Hinu glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević.

Iz policije su također potvrdili da su sve osobe ozlijeđene u toj teškoj nesreći prevezene u novogradišku bolnicu gdje im se pruža liječnička pomoć.

Ukupno 18 ozlijeđenih osoba, od kojih troje teže, primljeno je u subotu poslijepodne u novogradišku bolnicu. "Zaprimili smo 18 ozlijeđenih osoba, tri su teško ozlijeđene. Još uvijek su ozlijeđeni u obradi. Među ozlijeđenima ima i djece. Tri teško ozlijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške ozljede", potvrdio je dežurni kirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić.

Teška nesreća dogodila se oko 16,31 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, prometnu nesreću izazvao je kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Promet prema Bosni i Hercegovini policija usmjerava na susjedne granične prijelaze u Slavonskom Brodu, Svilaju i Slavonskom Šamcu.

Hrvatski auto klub u 20 sati izvijestio je da je taj prometni pravac još uvijek zatvoren. Iz policije su naknadno izvijestili kako je 35-godišnji državljanin Rumunjske, prije naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani. Na teren su izašli i pripadnici civilne zaštite koji prisutnim osobama daju hranu i piće, te obavljaju poslove iz svoje nadležnosti.