avio nesreća

Avion pri slijetanju u sinjsku zračnu luku udario u stablo

30.07.2023 u 20:39

Bionic
Reading

U Zračnoj luci Sinj došlo je do nesreće prilikom slijetanja manjeg zrakoplova, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u nedjelju navečer

'Županijski centar 112 Split zaprimio je danas, 30. srpnja 2023. u 19:34 sati, dojavu da je u Zračnoj luci Sinj došlo do nesreće prilikom slijetanja manjeg zrakoplova tipa CESSNA 172A. Zrakoplov je pri slijetanju izletio s piste i udario u stablo, pri čemu su ozlijeđeni pilot i kopilot', izvijestili su na twitteru. Osim pilota i kopilota, u avionu nije bilo drugih osoba.

'Županijski centar 112 Split obavijestio je hitnu medicinsku pomoć, policiju, JVP Sinj, Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe i Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu', navodi se u drugoj objavi na twitteru.

Prema informacijama koje je objavio sinjski portal Ferata, jedna je osoba iz aviona kolima Hitne pomoći odvezena u KBC Split. Avion koji je uništen u nesreći nosi oznaku 9A-DMA, a prema Hrvatskom registru civilnih zrakoplova vlasnik mu je Aeroklub 'Split'.

Cessna 172 9A-DMA snimljena u letu 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Pilot i kopilot, koji su u nedjelju navečer u Sinju pri slijetanju manjeg zrakoplova tipa Cessna sletjeli s piste i udarili u stablo, strani su državljani i trenutno su na obradi u Hitnom medicinskom prijemu, doznaje se u Kliničkom bolničkom centru Split. Dvojica stranih državljana su 1973. i 1974. godište i izvan su životne opasnosti. Jedan ima lakše tjelesne ozlijede, a drugi frakturu lumbalnog kralješka, rečeno je Hini u splitskom KBC-u.