SUSRET HUP-A I VLADE

Žustri sastanak ni o čemu

05.03.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u dogovoru s Vladom imenovat će svog predstavnika u Povjerenstvo za korištenje fondova EU-a. To je jedina konkretna informacija koja je stigla s današnjeg sastanka HUP-a i Banskih dvora, za koji poslodavci kažu da je bio 'jako žustar'

Sve ostalo što se može iščitati iz službenog priopćenja svodi se na to da su se, kao i nebrojeno puta dosad, dogovorili da se ponovo sastanu. Ovaj put bi to trebalo biti idući tjedan kad će, kako su priopćili iz Vlade, 'razgovarati o konkretnom načinu rješavanja problema u pojedinim dijelovima hrvatskog gospodarstva'.

O današnjem susretu kaže se tek to da je bilo riječi o mjerama koje Vlada poduzima za pomoć u oporavku gospodarstva. Predstavnici HUP-a, ističu iz Banskih dvora, ocijenili su da su te mjere korak u pravom smjeru.

Ujedno je predloženo da se u skorije vrijeme utvrde i druge kratkoročne i dugoročne mjere koje bi doprinijele povećanju industrijske proizvodnje, smanjenju nezaposlenosti, rastu BDP-a, povećanju potrošnje i drugim aktivnostima za bržim gospodarskim rastom.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, kaže se u priopćenju, istaknula je da će sve mjere za gospodarski oporavak biti i tema rasprava na Gospodarsko-socijalnom vijeću, jer se jedino 'istinskim dijalogom i konsenzusom svih socijalnih partnera mogu postići učinci u provedbi tih mjera'.

Iz krugova HUP-ovaca tek se može saznati to da je razgovor bio 'jako žustar' i da će za dva tjedna pred Vladu izići sa svojim prijedlogom kratkoročnih i srednjoročnih mjera te programom za stimulaciju gospodarstva.