POJAČANJE

Župan i Odak članovi nove Uprave Erste Leasinga

09.03.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Novu Upravu Erste&Steiermärkische S-Leasinga (S-Leasing) od sada čine Krunoslav Župan, na mjestu člana Uprave zaduženog za prodaju i Ante Odak, član Uprave zadužen za back office funkcije. Riječ je o profesionalcima sa zapaženom karijerom koji će svojim iskustvom doprinijeti daljnjem jačanju Erste Leasinga, jedne od prvih leasing kompanija osnovanih na hrvatskom tržištu i potpunom autoritetu za financiranja putem leasinga, navodi se u priopćenju Erste banke

Krunoslav Župan, član Uprave

Na funkciju člana Uprave Erste&Steiermärkische S-Leasinga došao je s mjesta direktora Komercijalnog centra Zagreb i direktora Regije Zapad za SME klijente u Sektoru gospodarstva Erste banke. Na toj je funkciju upravljao prodajnim aktivnostima Erste banke prema malim i srednjim poduzećima na području Zagreba, Karlovca i Varaždina s glavnom odgovornošću za ostvarivanje postavljenih ciljeva. Prije dolaska na tu funkciju bio je voditelj Profitnog centra za internacionalne klijente u Direkciji za poslovanje s gospodarstvom u Trgovačkoj banci, u kojoj je ostvario i prvo zaposlenje nakon završenog Ekonomskog fakulteta 1996. godine, te je postupno napredovao, sve do prelaska u Erste banku 2001. godine. Sudjelovao je na nekoliko projekata na razini međunarodne Erste grupe te bio mentor mlađim kolegama. Pohađao je brojne edukacije i stručne seminare, a dobro se služi i stranim jezicima i to engleskim, njemačkim i talijanskim. U slobodno vrijeme bavi se sportom te cijeni dobru literaturu, kinematografiju i voli putovati, navodi se u priopćenju.

Ante Odak, član Uprave

Na funkciju člana Uprave Erste&Steiermärkische S-Leasinga došao je s mjesta člana Uprave VB Leasinga, gdje je djelovao od kolovoza 2007 godine, nakon ostvarene međunarodne karijere u financijskom sektoru. Bio je odgovoran za upravljanje: računovodstvom i financijama, internom revizijom, IT i pravnim poslovima te drugim 'back office' odjelima. Prelasku u tu leasing kuću prethodila je funkcija voditelja Odjela controllinga u Bank Austria Creditanstalt Leasing, Beč koju je obnašao od kraja 2006. do konca srpnja 2007. godine, a na to je mjesto došao s funkcije direktora Direkcije za računovodstvo i controlling u HVB - Central Profit Banci (članica UniCredit Group) u Sarajevu. Po struci je diplomirani ekonomist, a studij je završio na Sveučilištu Lüneburg u Njemačkoj. Aktivno se služi hrvatskim, engleskih i njemačkim jezikom. U slobodno vrijeme aktivno se bavi trčanjem, skijanjem i plivanjem, voli čitanje i putovanja, stoji u priopćenju.