hvar, Brač, kornati

Zemljišta, apartmani i već uhodani restorani: Sotheby's prodaje pet luksuznih turističkih projekata u Hrvatskoj

24.02.2020 u 21:49

Bionic
Reading

Nekretninska agencija Sotheby's, tj. njezina podružnica u Hrvatskoj, na svojim je internetskim stranicama oglasila projekte na jadranskoj obali koji će biti hit u ovoj godini te imaju odličan potencijal za zarađivanje u budućnosti

Nude se zemljišta, apartmani i već uhodani restorani, no cijene će brzo odbiti sve ulagače plićeg džepa. Naime najjeftiniji od pet projekata koje je Sotheby's ponudio putem svojeg newslettera stoji 690.000 eura, dok najskuplji, barem onaj kojem je izražena cijena, košta dva milijuna eura.

1. Sun Odyssey Šolta - 1.950.000 eura

Projekt Sun Odyssey na Šolti najskuplji je na ovoj listi s cijenom od 1,95 milijuna eura. Predviđa gradnju pet vila za odmor od 400 do 700 kvadrata, s dodanim zemljištem za okućnicu, dvorišta i zabavne sadržaje. Plac koji se nudi ima sve potrebne papire, kao i građevinske dozvole te je vrlo blizu trajektnog pristaništa Šolta - Split. Lokacija je, kao što najbolje ilustriraju fotografije, idilična.

  • +5
Sunčana odiseja na Šolti Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

2. Eko selo na Braču - 1.500.000 eura

Projekt eko sela na otoku Braču impresivan je iz više razloga. Prvo, površina koja se nudi na prodaju iznosi punih 10 hektara i nalazi se u sklopu 'pustinje' Blaca na samom jugu otoka. Drugo, idejni projekt previđa izgradnju čak pet malih naselja koja bi bila samoodrživa i u kojima bi bio moguć uzgoj vinove loze, maslina i aromatskog bilja. Cijena: milijun i pol eura, što je po sadašnjem tečaju nešto više od 11 milijuna kuna. Kreator idejnog rješenja tog eko sela je Hrvoje Bota, diplomirani inženjer arhitekture i permakulturni dizajner, inače i direktor društvenog poduzeća Održivo iz Splita te dopredsjednik Udruge permakultura Dalmacija.

  • +4
Eko selo na Braču Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

3. Zemljište na Hvaru - 690.000 eura

Na otoku Hvaru, kod Jelse, prodaje se zemljište veće od 5000 kvadrata, pri čemu je 1800 kvadrata unutar građevinske zone i može se koristiti kao gradilište budućih turističkih projekata. Prema prostornom planu i ishođenim dokumentima, na parceli se mogu izgraditi četiri objekta, što je, prema prodavatelju, sasvim dovoljno za stvaranje vlastite idilične oaze.

  • +2
Zemljište na Hvaru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

4. Restoran Blue Oasis Kornati - cijena na zahtjev

Restoran Blue Oasis, koji je smješten u srcu Kornatskog otočja, traži novog vlasnika. Restoran koji ima 140 sjedećih i 80 mjesta u lounge zoni može se kupiti s postojećom tvrtkom koja ima i dugoročni ugovor o najmu. U sklopu restorana je i kuća s 14 kreveta za osoblje, a cijeli paket ima svu moguću infrastrukturu, pa i desalinizator morske vode, solarne panele i mogućnost privezivanja 30-metarskih jahti.

Restoran Plava oaza Kornati Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

5. Projekt kod Makarske - cijena na zahtjev

Zadnji projekt na listi zemljište je od 4000 kvadrata uz more i na mirnoj lokaciji kod Makarske. Novom vlasniku nudi se, uz zemljište, projekt za kompleks od četiri vile, pa iako mu nije naznačena cijena, može se pretpostaviti da je najskuplji na cijeloj listi. Svaka od četiri predviđene vile imat će svoj bazen te će dvije 'manje' brojati po 300, a dvije veće vile po 600 kvadrata. Jasno, projekt je 'čist' što se tiče papirologije te je povezan sa svom gradskom infrastrukturom.

  • +2
Projekt u Makarskoj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr