URED ZA REVIZIJU ČEKA WEBMASTERE

Zbog redizajna nestala izvješća o privatizaciji

08.12.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Izvješća o reviziji pretvorbe i privatizacije 90-ih, građi koja bi se zbog mnoštva afera mogla pisati poput Le Carreovih romana, ne mogu se više pronaći na web stranicama državnog Ureda za reviziju

No iz Državnog ureda za reviziju razuvjerili su nas, ipak nije riječ o konačnom uklanjanju dokaza o brojnim nezakonitim radnjama, nego o redizajnu njihove web stranice, no konačan datum kada će građani moći pročitati što je revizorima bilo sporno, primjerice u privatizaciji splitskog Konstruktora, slučaja koji je postao aktualan nakon desetak godina, nije još poznat.

'Nisu ti dokumenti nestali, izvješća o privatizaciji, nego su poslovi redizajna web stranice u tijeku, pa ćemo vraćati dio po dio. Nadam se da će izvođači radova poštovati ugovor, pa će dokumenti biti na stranici uskoro', kazala je za tportal Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavne državne revizorice.

Rad glavne državne revizorice, Šime Krasić, nakon afere 'kamioni' kritizirao je i predsjednik Josipović, smatrajući da je bila dužna prijaviti kaznena djela. Iako je u velikom dijelu privatizacijskih slučajeva pronašla nepravilnosti, radilo o većinom o manjim zlouporabama, a samo je za manji dio slučajeva podnošena prijava zbog sumnje da su kaznenog karaktera. Zamjera joj se i kako nije primijetila ogroman odljev novca iz državnih tvrtki, nakon niza afera koje su potresle Hrvatsku.