BIZNIS MLADENKE ŠARIĆ

'Zbog Josipovića neću prestati peći torte'

09.10.2014 u 07:02

Bionic
Reading

Nakon više od 20 godina provedenih kao politička novinarka, Mladenka Šarić svoj je novinarski posao zamijenila slastičarstvom. No bez politike ipak nije mogla. Početkom listopada, postala je nova glasnogovornica predsjedničke kampanje aktualnog predsjednika Ive Josipovića, no zbog tog angažmana neće zapostaviti svoju tvrtku Grdelin koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih slastica

'Tvrtka Grdelin nastavlja s radom, a poslove ćemo organizirati u skladu s potrebama. Za gašenje, stavljanje u mirovanje ili prebacivanje tvrtke na drugu osobu nema razloga', kazala je Šarić za tportal.

Šarić je objasnila kako je njezina tvrtka u studenom 2010. od HBOR-a dobila kredit u iznosu 249 tisuća kuna, kroz program kreditiranja poduzetnika početnika.

'Kredit je u otplati, a novac je iskorišten za opremanje proizvodnog pogona. Kao i svi poduzetnici koji apliciraju za HBOR-ove linije, tako je i Grdelin d.o.o. najprije morao pokriti 30 posto investicije vlastitim novcem, što znači da smo uložili više od 100 tisuća kuna prije nego što smo dobili ijednu kunu od HBOR-a', naglasila je Šarić.

Uvidom u bazu poslovnih podataka Poslovna Hrvatska, vidljivo je da je tvrtka Mladenke Šarić, koja broji četiri zaposlenika, u 2013. poslovala u minusu: nešto više od 108 tisuća kuna, a godinu prije 120 tisuća kuna.

'Podaci u rezultatima poslovanja koje objavljuje Poslovna Hrvatska su javni, a minus u poslovanju posljedica je investiranja. Grdelin nema dugovanja prema državi. I, naravno, poslovni rezultati nemaju nikakve veze s mojim sadašnjim angažmanom u timu koji će nakon raspisivanja izbora pomagati predsjedniku Josipoviću da osvoji novi mandat', kazala je Šarić i dodala kako nije poslovala s državom.

'O klijentima s kojima surađujemo ne mogu govoriti bez njihova odobrenja, jer oni ne sudjeluju u političkom životu', istaknula je Šarić.