ISTRAGA PREKINULA RADOVE

Zaustavljena gradnja Proteginog ljetnikovca u Cavtatu

15.01.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Dok USKOK predlaže blokadu imovine prvookrivljenog u aferi Bankomat - Josipa Protege, u Cavtatu su potiho su zaustavljeni radovi na gradnji njegove nove obiteljske kuće

Dosad se nije znalo za ovu Proteginu nekretninu uz one u Zagrebu (vila na Šestinskom vrhu, kuće u Heinzlovoj i Basaričekovoj ulici, stan u Masarykovoj...) jer je zahtjev za gradnjom kuće podnijela je tvrtka Rat d.o.o., koja je u vlasništvu supruge Josipa Protege, Sanje, čiji je otac, pak, u dobrim odnosima s Lukom Bebićem.

Što zelena što građevinska, zona ukupno obuhvaća 2.619 metara četvornih, a jedna od dviju čestica nosi markicu spomenika kulture. Na toj prekrasnoj cavtatskoj lokaciji mogu se (iz)graditi dvije stambene kuće s prizemljem i katom, potvrdili su Novom listu u Županijskom upravnom odjelu za graditeljstvo.

Sanja Nikolić, koja ima prebivalište u Zagrebu, na adresi Masarykova 9, kupila je cavtatsko zemljište, preko novoosnovane  tvrtke Rat za 800.000 eura.

Za nadzor na građevinskim radovima ljetnog doma obitelji Protega, odabran je zagrebački IGH. Nakon što je splitska tvrtka Aeqitus započela s velikim iskopima za temelje uslijedila je akcija Bankomat pa su radovi zaustavljeni.