tržište kapitala

Zagrebačka burza zaključila tjedan u zelenom, likvidnost i dalje skromna

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se u petak odvijalo bez nekih značajnijih pomaka, dionički indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost dodatno oslabila.

Indeks CROBEX je s rastom od 0,2 posto zaključio na svojoj najvišoj razini od studenog, 1,776 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks turističkog sektora zaključio u crvenom, i to s blagim padom od 0,01 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora s rastom od 0,8 posto.

Ukupno je protrgovano svega 4,6 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti više od milijun kuna prometa. Najbliže tome su bile povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 977 tisuća kuna izgubile 1,4 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 910 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom već peti dan zaredom.

Titulu dobitnika dana su pokupile dionice ACI-a, koje su uzletjele 7,4 posto, a dobar dan su imale i dionice Liburnia Riviera Hotela i Atlantic Grupe, s rastom cijena od 2,2 posto i 1,7 posto.

Na strani gubitnika, dionice Đure Đakovića su oslabile 2,4 posto, dok su dionice Zagrebačke banke oslabile 0,6 posto nakon što je kompanija objavila prošlogodišnje rezultate.

Dobitnik dana ACI +7,44% 6.500,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -2,44% 12,00

CROBEX +0,21% 1.776,30

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.