tržište kapitala

Zagrebačka burza zaključila miješano, HT i Valamar u fokusu

Bionic
Reading

U srijedu je na Zagrebačkoj burzi vladao nejasan sentiment, indeksi su zaključili na suprotnim stranama, a likvidnost je blago ojačala.

Indeks CROBEX je porastao blagih 0,1 posto na 1.769,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 1,6 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks sektora industrije, s rastom od 0,3 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio oko 6,9 milijuna kuna, pri čemu su dva izdanja uspjela premašiti milijunski promet. Investitorima su i dalje bile najzanimljivije dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 2,3 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno treći dan zaredom. Milijunski promet su ostvarile i dionice Valamar Riviere, koje su oslabile 0,6 posto na prometu od 1,1 milijun kuna, a slijede ih dionice Zagrebačke banke, s prometom od 757 tisuća kuna i rastom cijene od 2,7 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Privredne banke Zagreb, koja je, nakon objave prošlogodišnjih rezultata i prijedloga isplate dividende u iznosu od 72,58 kuna po dionici, uzletjela 10,3 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Hotela Maestral, koje su porasle 6,1 posto nakon objave o potpisu ugovora o prijenosu dionica na PND strategiju.

S druge strane, loše cjenovne izvedbe su imale dionice Dalekovoda, FTB Turizma i Liburnia Riviera Hotela, koje su oslabile redom 3,7 posto, 3,6 posto i 1,1 posto.

Dobitnik dana Privredna banka Zagreb +10,34% 800,00

Gubitnik dana Dalekovod -3,66% 7,36

CROBEX +0,10% 1.769,15

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.