tržište kapitala

Zagrebačka burza uspavana, prometi nikad niži

Bionic
Reading

Regularno trgovanje na domaćem tržištu kapitala u četvrtak je bilo uspavano, sa svega 2 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, dok je blok promet podigao likvidnost. Dionicom Hrvatskog Telekoma ostvaren je blok promet od 5 milijuna kuna, dok je dionica FTB turizma ostvarila dodatan blok promet od 3,2 milijuna kuna

Indeksi su imali mješoviti dan te su zaključili na suprotnim stranama, gdje je CROBEX oslabio 0,1 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,1 posto.

Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks industrije s minusom od 0,8 posto, dok je glavni dobitnik bio indeks građevinskog sektora koji je porastao 2,4 posto. Redovno trgovanje je prošlo bez milijunaša, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Zagrebačke banke s oko 516 tisuća kuna i padom cijene od oko 1 posto. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je prikupila oko 285 tisuća kuna prometa te pritom porasla blagih 0,25 posto.

Gubitnik dana je dionica Ericsson Nikole Tesle, koja je pala 3,3 posto, usprkos vijesti o suradnji s Hrvatskim Telekom na razvijanju 5G mreže. Nešto slabija izvedba je bila i dionica Maistre koja je pala oko 2 posto, dok je dobitnike predvodila dionica Instituta IGH koja je uzletila 8,8 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +8,79% 179,50

Gubitnik dana Ericsson Nikole Tesle -3,32% 1020,00

CROBEX -0,12% 1807,51

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.