tržište kapitala

Zagrebačka burza u plusu uz slab promet

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u petak je nastavilo s blagim pomacima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odnosu na prethodni trgovinski dan. Indeks CROBEX kraj je dana dočekao na 1.864,58 bodova, što predstavlja rast od 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,3 posto

Sektorski gledano, samo je indeks prehrambenog sektora zaključio u crvenom, s padom od 0,3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora, koji je ojačao nešto više od dva posto.

Ukupno je protrgovano nešto više od 6 milijuna kuna, a milijunske promete ostvarila su dva izdanja. Najviše se trgovalo povlaštenim dionicama Adrisa, koje su na prometu od 2,1 milijun kuna oslabile 0,4 posto. Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, čija je cijena ojačala 1,7 posto na prometu od 1,8 milijuna kuna.

Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Dalekovoda, koje su s rastom cijene od 5,7 posto pokupile titulu dobitnika dana, nakon što je kompanija objavila da  je pred potpisom ugovora vrijednog 35 milijuna eura.

Osim Dalekovoda,  kvalitetne izvedbe imale su i dionice Maistre i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 3,6 posto i 3,2 posto. Na strani gubitnika, dionice Končar-Elektroindustrije su oslabile 1,4 posto, dok su dionice Ericsson Nikola Tesle izgubile 0,1 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Dalekovod +5,65% 23,00

Gubitnik dana Končar-Elektroindustrija -1,36%  725,00

CROBEX +0,44% 1.864,58

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE. ​​​​​​