tržište kapitala

Zagrebačka burza: Povratak negativnom raspoloženju, gotovo svi dionički indeksi ponovno u crvenom

Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

U četvrtak su se gotovo svi dionički indeksi crvenili, drugi put u ovom tjednu. CROBEX je skliznuo 0,45 posto na 1.998,3 boda, dok je njegova uža inačica CROBEX10 izgubila 0,32 posto

Sektorski indeksi su također svi potonuli u rasponu od 0,3 do 1 posto, jedino je indeks građevinskog sektora ostao nepromijenjen.

Investitori su bili nešto aktivniji u odnosu na dan ranije te su prikupili ukupno 5,9 milijuna kuna, što je najveći dnevni promet ovoga tjedna. U fokusu su bile povlaštene dionice Adris Grupe te Atlantske Plovidbe koje su prikupile gotovo jednak pojedinačni promet od 1,4 milijuna kuna, međutim, sa suprotnim predznacima; Adris je ojačao 0,24 posto, dok je Atlantska Plovidba oslabila 1,7 posto. To su ujedno bili jedini milijunaši u danu.

Dobitnike predvodi Tankerska Next Generation s rastom od 5 posto. Dobar dan su imali i Mon Perin s plusom od 3 posto te Adriatic Osiguranje s rastom od 2,6 posto. Jadroplov je drugi dan za redom odnio titulu gubitnika dana s padom od 3,45 posto. Među gubitaše su se također svrstali i Plava Laguna koja je izgubila 2,8 posto, Kutjevo s minusom od 1,9 posto te Valamar Riviera s padom od 1,8 posto.

Dobitnik dana: Tankerska Next Generation +4,90% 51,40

Gubitnik dana: Jadroplov -3,45% 56,00

CROBEX -0,45% 1.998,27

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!