TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Nastavak pozitivnog raspoloženja uz skromnu likvidnost, dobitnik dana Alpha Adriatic

Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Sergio Delle Vedove / Alamy / Alamy / Profimedia

Pozitivno ozračje na hrvatskom tržištu kapitala se nastavilo i na početku drugog trgovinskog tjedna nove godine. Gotovo svi burzovni indeksi su dan zaključili u zelenom.

CROBEX je ojačao 1,5 posto na 2.037 bodova, dok su CROBEX10 i CROBEXplus porasli 1,9, odnosno, 1,7 posto. CROBEX je ovu razinu zabilježio zadnji put sredinom lipnja protekle godine. Gotovo svi sektorski indeksi su imali dobar dan, osim indeksa građevinskog sektora koji je izgubio 3,2 posto.

Likvidnost je bila duplo veća od prosječne dnevne likvidnosti protekli tjedan, no i dalje skromna u visini od 728 tisuća eura. U fokusu investitora je bila Valamar Riviera koja je prikupila 110 tisuća eura uz rast vrijednosti od 3,5 posto i zaključnom cijenom od 4,14 eura, što je najviša razina od kraja rujna protekle godine.

Slijede je povlaštene dionice Adris Grupe uz promet od 89 tisuća eura i rast cijene od 4,4 posto te dionice AD Plastika s prometom od 66 tisuća eura i skokom od 7,55 posto, što ga je svrstalo u glavne dobitnike dana.

No ipak, nešto bolji dan od njega je imala dionica Alpha Adriatica koja je ojačala 10,3 posto. Dobar dan su imale i dionice HPB-a s rastom od 5,3 posto te dionice Solarisa s plusom od 5 posto. Rijetke gubitaše, njih svega osam izdanja, predvodi SZAIF uz minus od 9,4 posto te Ingra s padom od 6,5 posto.

Dobitnik dana: Alpha Adriatic +10,29% 15,00

Gubitnik dana: SZAIF -9,38% 2,90

CROBEX +1,49% 2.036,77

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!