TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Mješovita izvedba indeksa na skromnom prometu

Bionic
Reading

Krajem tjedna dionički su indeksi imali mješovite izvedbe, CROBEX s rastom od 0,1 posto, što je njegov treći uzastopni dan rasta, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,3 posto. Na tjednoj razini oba su indeksa CROBEX i CROBEX10 ipak zaključila u zelenom, i to s oko 1 posto i 0,4 posto plusa, za drugi uzastopni tjedan rasta

Likvidnost je oslabila u odnosu na ostatak tjedna, te je protrgovano 690 tisuća eura prometa, najmanje u tjednu. U fokusu investitora bila je dionica Hrvatskog Telekoma, kojom se u petak trgovalo bez prava na dividendu od 1,1 eura po dionici, pa joj je cijena pala 3,1 posto uz oko 150 tisuća eura prometa. Nešto likvidnija je bila i dionica SPAN-a, koja je na 106 tisuće eura prometa upisala pad cijene od 0,7 posto.

Dionicom Valamar Riviere protrgovano je 78 tisuća eura prometa, uz porast cijene od 1,2 posto, te je riječ o jedinom dobitniku među sedam najlikvidnijih izdanja. Gubitnik dana je dionica Kutjeva koja je pala 4,1 posto, na oko 32 tisuće eura prometa, nakon što poziv na glavnu skupštinu dioničara nije predvidio isplatu dividende iz dobiti prethodne godine. Na suprotnoj strani, solidne cjenovne izvedbe imale su dionice Atlantic Grupe, Lošinjske plovidbe i Čakovečkih mlinova koje su sve porasle oko 2 posto.

Dobitnik dana: Atlantic Grupa +2,0% 52,00

Gubitnik dana: Kutjevo -4,1% 5,90

CROBEX +0,12% 2.260,4