trgovanje dionicama

Zagrebačka burza i drugi dan u crvenom

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: REHAN KHAN

Iako je prva polovina tjedna bila obilježena znatnim cjenovnim porastima, trgovanje nakon Dana sjećanja je u drugoj polovini tjedna ipak obilježeno blagim cjenovnim rasprodajama. Nakon pada u četvrtak dionički indeksi su i petak bili u crvenom, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto i 0,5 posto, ali su ipak uspjeli na tjednoj razini ostati u zelenom, za treći uzastopni tjedan rasta

Likvidnost je oživjela, na krilima 10,8 milijuna kuna blok prometa povlaštenom dionicom Adrisa, što je ukupni dionički promet podiglo na 19,3 milijuna kuna. U redovnom trgovanju je u fokusu bila dionica Ericsson Nikole Tesle, s 2,4 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,7 posto.

Među milijunaše se ugurala još samo povlaštena dionica Adrisa koja je na 1,1 milijun kuna prometa upisala pad cijene od 1,4 posto. Od likvidnijih izdanja vrijedi izdvojiti i dionicu Đure Đakovića koja je upisala skok cijene od 3,5 posto, pri 866 tisuća kuna prometa.

Gubitnik dana je inače slabo likvidna dionica Terra Firme koja je na preko pola milijuna kuna prometa potonula 7,7 posto, što je njen rekordan dnevni promet. Na strani dobitnika možemo izdvojiti dionicu Koke sa skokom cijene od 15 posto, ali na prometu od svega 12 tisuća kuna, dok je od nešto likvidnijih solidan porast cijene od 11,3 posto upisala dionica Ingre, uz 330 tisuća kuna prometa, najvišem u tri tjedna.

Dobitnik dana Koka +15,00% 460,00

Gubitnik dana Terra Firma -7,69% 120,00

CROBEX -0,17% 1.685,47

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!