TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Aktivnost investitora ojačala, indeksi i dalje u crvenom

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je ojačala aktivnost investitora, dionički promet je premašio 16,8 milijuna kuna, dok su glavni dionički indeksi nastavili kretanje u negativnom teritoriju

Indeks CROBEX je oslabio 0,1 posto na 1.811,13 bodova, te time uknjižio treći uzastopni dan pada, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 kliznuo 0,2 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije zaključio u negativnom, s padom od 0,1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom vrijednosti od 2,6 posto.

U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su na prometu od 7 milijuna kuna izgubile 2,1 posto na cijeni. Aktivne su bile i dionice Končar Elektroindustrije, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna ojačale 0,8 posto, a slijede ih dionice Zagrebačke banke, s prometom od 1,3 milijuna kuna i rastom cijene od 1 posto.

Među milijunaše su se ugurale i povlaštene dionice Adrisa, čija je cijena oslabila 2,1 posto na prometu od 1,1 milijun kuna, te dionice Hrvatskog Telekoma s ostvarenih 3 milijuna kuna u blok trgovanju.

Titula gubitnika dana je pripala dionici Dalekovoda, koja je potonula 3,9 posto, a loše izvedbe su imale i dionice INA-e, koje su oslabile 1,3 posto.

Na strani dobitnika, dionice Tekstilprometa su ojačale 6,7 posto, dok su dionice Atlantske plovidbe i AD Plastika dobile redom 2,1 posto i 1 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Tekstilpromet +6,67% 320,00

Gubitnik dana Dalekovod -3,94% 13,40

CROBEX -0,08% 1.811,13

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.