ŠEFICA POREZNE UPRAVE:

'Za Todorića i Tedeschija donesena su rješenja, no oni su se žalili'

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček

U razgovoru za Poslovni dnevnik ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec otkrila je da su porezni postupci protiv Emila Tedeschija i Ivice Todorića dijelom riješeni, ali da su oni podnijeli žalbe

Iako je napomenula da nikoga ne može konkretno imenovati, na direktan upit o slučajevima Emila Tedeschija i Ivice Todorića ravnateljica Porezne uprave rekla je da su oni dijelom riješeni. 'Rješenja su donesena, a stranke su podnijele žalbe', rekla je Čavlović.

Također, istaknula je da je najveći dio priprema za pokretanje Ureda za velike porezne obveznike, koji počinje s radom 1. studenoga, već odrađen. 'Na sedam velikih kompanija postavljamo jednog poreznog inspektora', rekla je Čavlović Smiljanec, naglašavajući da je ured ustrojen u skladu s preporukama MMF-a i usvojenim praksama država članica Europske unije.

Osvrćući se na Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, ravnateljica Porezne uprave rekla je da su im prioritet obveznici koji zapošljavaju velik broj ljudi, s dugovima većim od deset milijuna kuna, kojih je 574. Njih će rješavati Regionalni centar u Zagrebu, a nakon toga će se usredotočiti na tzv. redovne postupke za tvrtke blokirane više od 60 dana, kojih je četiri tisuće.

'Oni zapošljavaju oko 70.000 ljudi pa se može reći da je ugroženo toliko radnih mjesta', zaključila je šefica Porezne uprave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!