objavila gradska uprava

Za nepovratne subvencije riječkim poduzetnicima 2,5 milijuna kuna

16.09.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Riječka gradska uprava objavila je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija riječkim poduzetnicima, za što je u gradskom proračunu osigurano 2,5 milijuna kuna

Nepovratne subvencije dodjeljuju se poduzetnicima s ciljem jačanja konkurentnog nastupa na tržištu, dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja.

Subvencije se mogu dobiti za certificiranje proizvoda i procesa, izgradnju brenda proizvoda ili usluga, poticanje udruživanja gospodarskih subjekata, uvođenje IT sustava i aplikacija, troškove implementacije industrijskog dizajna, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, troškove poduzetnika početnika, za troškove projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU te za stručna osposobljavanja i usavršavanja.

Kako je istaknuto u pozivu, prijavitelji će ove godine imati mogućnost prijave troškova za nabavu opreme i uređaja kao što su solarne elektrane, solarni paneli, dizalice topline, uređaji za korištenje biomase i geotermalnu energiju, kondenzacijski bojleri te ostalih uređaja s energetskom uštedom.

Prijavu mogu predati subjekti malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Rijeci te udruge čija je svrha promicanje gospodarskih interesa članica klastera, koje imaju sjedište u Rijeci ili najmanje jednu članicu sa sjedištem u Rijeci, a posluju pozitivno.

Moguće su prijave na najviše dvije mjere po kojima prijavitelj može ostvariti najviše 75.000 kuna nepovratnih subvencija, a prijave će se zaprimati od 19. rujna do 7. listopada.