ZNANJEM RASTEMO

Yunus i Ariely za dva dana na T-HT konferenciji

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.09.2009 15:16
  • Objavljeno 28.09.2009 u 14:59
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Za dva dana počinje T-HT konferencija koja će se, pod imenom 'Znanjem rastemo', održati u Hypo centru u Zagrebu. Ovogodišnju konferenciju obilježit će predavanja dva svjetski poznata i ugledna govornika: nobelovca Muhammada Yunusa i Dana Arielya, bihevioralnog ekonomista

Govornici, koji u Hrvatsku na poziv T-HT-a dolaze prvi put, održat će zanimljiva predavanja o ljudskim potencijalima, kreativnosti, borbi protiv siromaštva i donošenju odluka.

'Radujem se dolasku u Hrvatsku i sudjelovanju na konferenciji koja naglasak stavlja na znanje, rast i napredak', izjavio je profesor Yunus povodom skoroga početka konferencije.

'Iznimno mi je drago što ću podijeliti svoja iskustva i vjeru u ljudsku kreativnost s hrvatskom publikom. Svaka osoba posjeduje vrhunski potencijal i može utjecati na živote drugih unutar zajednice tijekom svojega života. Smatram kako je važno biti svjestan te činjenice jer tada imamo priliku pomoći ljudima da promijene svoje živote na bolje – to je nešto što sam naučio kroz rad s modelom Grameen', zaključio je Yunus.

Profesor Dan Ariely istaknuo je kako je tijekom godina nastojao shvatiti zašto donosimo neobične, začuđujuće i ponekad opasne odluke za sebe, a spoznaje do kojih je došao u svojim istraživanjima iz korijena su promijenile njegov privatni i profesionalni život.

'Nadam se da će zanimljivi rezultati, spoznaje i zaključci do kojih sam došao potaknuti sve nazočne na razmišljanje i, možda, na donošenje boljih odluka za sebe ali i širu društvenu zajednicu', izjavio je profesor Ariely, drugi govornik na T-HT konferenciji

T-HT konferenciju 'Znanjem rastemo' organizira drugu godinu za redom, a naglasak stavlja na važnost znanja za individualni i društveni rast. Konferencija ugošćuje ugledne i inspirativne pojedince, stručnjake i govornike koji svojim idejama, djelima, projektima te znanjem na lokalnoj i globalnoj razini na prepoznatljiv način pridonose i pomažu čovječanstvu, potiču na razmišljanje ili akciju. Ovogodišnjom konferencijom T-HT ujedno obilježava drugu godišnjicu inicijalne javne ponude dionica kompanije koja je službeno započela 5. listopada 2007. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi