električni automobili

Volkswagen najavljuje mini revoluciju na auto tržištu

03.09.2021 u 16:09

Bionic
Reading

Volkswagen je objavio da je proizveo seriju električnih automobila koji se mogu unajmiti putem pretplate na njihovoj internetskoj stranici

Usluga se zove Volkswagen AutoAbo, a korisnici će moći unajmiti modele ID.3 i ID.4 na razdoblje od 3 ili 6 mjeseci i onda obnoviti svoju pretplatu.

Ovo je veliki korak prema digitalizaciji prodaje električnih automobila i pokazuje model koji bi se mogao koristiti u budućnosti, a vjeruje se da će se i Passat u Sjedinjenim Američkim Državama naći u električnoj verziji u ovakvom formatu.

Volkswagen AutoAbo uključuje samo 2000 automobila, a njemački proizvođač kaže da su svi „gotovo novi“. Drugim riječima, riječ je o djelomično rabljenim automobilima, ali nije na odmet reći da su svi pomno pregledani kako bi bili sigurni da su u savršenom stanju. Cijene za ID.3 u sklopu novog programa pretplate kreću se od 499 eura mjesečno.

Međutim, program ima nekoliko potencijalnih zamki.

  • +70
VW ID.4 Pro Performance Max Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Prije svega, dostupan je samo u Njemačkoj i uključuje isključivo potpuno električne automobile. No, tada pretplatnici mogu voziti automobile najviše 800 kilometara (blizu 500 milja) mjesečno, što je, budimo iskreni, premalo ako želite otići, primjerice, na kraći odmor.

I za kraj, Volkswagen nudi dvije mogućnosti pretplate, tri mjeseca i šest mjeseci. Kad ova razdoblja isteknu, korisnici mogu prekinuti pretplatu u svakom trenutku.