UDRUŽENJE ETIS

Vodeći europski telekom operatori posjetili Ericsson Nikolu Teslu

14.10.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Vodeći pružatelji telekomunikacijskih usluga u Europi okupljeni u udruženju ETIS posjetili su u petak tvrtku Ericsson Nikola Tesla (ENT) i upoznali se s konceptom umreženog društva i tehnologijama budućnosti koje razvija ENT, izvijestili su u petak iz te kompanije

Predstavnici telekoma posjetili su ENT u sklopu dvodnevne, dosad najbrojnije godišnje konferencije ETIS-a koja je okupila 160 sudionika.

Na toj je konferenciji, kao i tijekom posjeta ENT-u, naglašeno da se telekomi moraju mijenjati kako bi postigli produktivnost, pogotovo zbog sve žešće konkurencije over-the top kompanija koje poslovanje temelje na internetskim platformama i infrastrukturi telekoma.

'Predstavnicima europskih telekoma predstavili smo koncept umreženog društva i tehnologije budućnosti u kojoj će povezivanje donijeti novu kvalitetu života pojedincima i društvu, poput pete generacije mobilnih komunikacija 5G, Internet stvari (Internet of Things – IoT) te ulogu analitike u digitalnoj transformaciji', ističu iz ENT-a.

Neki od primjera su IoT rješenja za žurne situacije te analiza za predviđanje incidenata, Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), kao i ePoziv u čemu je ENT bio tehnološki partner paneuropskog projekta, sudjelujući u kreiranju te usluge koja bi, prema predviđanjima, od 2018. mogla spasiti 2.500 života godišnje.

Gosti su posjetili i kompanijski centar za isporuku usluga na daljinu koji nudi jedno od globalno najnaprednijih telekom okruženja namijenjenih testiranju telekom funkcionalnosti, a predstavljeni su im i projekti u području e-zdravstva s kojima je ENT prepoznat širom svijeta, ističu iz te kompanije.