DENIS NIMČEVIĆ

Vlasnik Spidera objasnio zašto je kupio čajeve od Atlantica

21.01.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Predsjednik uprave Spider grupe iz Pitomače Denis Nemčević u intervjuu za poslovni tjednik Lider objasnio je zbog čega je njegova tvrtka preuzela poslovanje s čajevima od Atlantic grupe

Potkraj prošle godine, Nemčević je napravio dva golema iskoraka u poslovanju koja ga vode prema poziciji hrvatskog kralja čajeva.

Najprije je višegodišnju suradnju s Evertonom iz Italije učvrstio tako što je ta tvrtka dokapitalizirala Spider grupu. Sada su te dvije tvrtke vlasnički povezane Evertonovim manjinskim udjelom u Spider grupi, uz otvorenu mogućnost da i Spider grupa uloži u udjele u Evertonu.

Zatim je od Atlantic Grupe preuzela poslovanje s čajevima koje je dosad vodila Cedevita. Nemčevićev nije htio reći koliko je platio Atlanticovo poslovanje s čajevima, ali je napomenuo da je riječ o znatnom iznosu.

'Njezin financijski dio provodit će se ove godine našim sredstvima i dokapitalizacijom koju će provesti naš partner iz Italije, Everton iz Genove. To je također obiteljska tvrtka koja se bavila raznim biznisima, ali od početka je u čajevima', rekao je Lideru.

Objasnio je kako će s Evertonom izići na svjetsko tržište privatnih marki: 'Udružili smo se da bismo bili dovoljno veliki i ponudili privatne marke velikim svjetskim trgovačkim lancima jer je to danas trend. Neke smo ugovore potpisali, a neki su u postupku s europskim trgovačkim lancima poput Hofera, za koji ćemo pakirati privatnu marku. Tu očekujemo najveći iskorak', rekao je.