jasno i glasno

Vlasnik Plodina Mile Ćurković želi postati gazda u maloprodaji: Apsolutno sam zainteresiran za kupnju Konzuma!

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 07.12.2018 09:28
  • Objavljeno 07.12.2018 u 09:07
Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik uprave trgovačkog lanca Plodine

Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik uprave trgovačkog lanca Plodine

Izvor: Večernji list / Autor: Boris Ščitar

Plodine su i prihodom i dobiti najveća tvrtka u Primorsko-goranskoj županiji, a na top-listi trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na drugom su, odnosno trećem mjestu, s udjelom između 10 i 20 posto, kao i Lidl i Kaufland. Vlasnik Plodina Mile Ćurković za Novi list je otkrio kako želi preuzeti Konzum, koji još uvijek drži primat u maloprodaji

'Kriza u Agrokoru bila je opasna za cijelu ekonomiju, međutim, sve se dobro završilo u smislu da porezni obveznici nisu snosili posljedice, i to je najvažnije', rekao je Ćurković za Novi list i naglasio da je ozbiljno zainteresiran za kupnju Konzuma.

'Apsolutno jesmo. Pitanje je naravno što će učiniti novi vlasnici. Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, i moja je procjena da banci to nije temeljni posao, te da će, čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio prodati, za što se mi spremamo i to želimo. Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili', rekao je Ćurković.

Istaknuo je će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići.

  • +19
  • +16

Mile Ćurković

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!