SANIRANJE DUGOVA

Vlasnik Nove TV pretvorio kredite u vlasnički udio

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Temeljni kapital Nove TV u siječnju je povećan za 440 milijuna kuna i iznosi 786,67 milijuna kuna. Dokapitalizacija je izvršena izdavanjem 2.200 novih redovnih dionica nominalnog iznosa 200.000 kuna. Na Novoj TV nisu htjeli komentirati taj potez. Pretpostavlja se da je njime ta komercijalna televizija odlučila namiriti dugovanja prouzročena poslovanjem proteklih godina

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, dosad je vlasnik te TV kuće, Central European Media Enterprises (CME), kreditima pokrivao njen negativan tok novca da bi mogla nesmetano poslovati. Kredit je tim potezom pretvoren u vlasnički udio, a bilanca Nove TV znatno uljepšana. Dosad je temeljni kapital kompanije iznosio 346,67 milijuna kuna.

Neslužbeno je za Poslovni demantirano da CME sređuje bilancu Nove TV zbog eventualne prodaje - tvrdi se da se o eventualnoj prodaji te televizije zasad ne razmišlja. CME je formalno kupio Novu TV u srpnju 2004, a trenutačno je stopostotni vlasnik grupe Nove TV u kojoj su, uz televiziju, operativna kompanija te internetski dnevnik.

Sve do prije dvije godine službeni izvještaji te televizije pokazivali su poslovanje s gubitkom, a prošlu godinu završila je s gotovo 13 milijuna kuna operativne dobiti (OIBDA). Ipak, upućeni u stanje u televizijskom biznisu procjenjuju da ni to nije bilo dovoljno da pozitivan predznak ostane i nakon što se od OIBDA-e odbiju ostali troškovi, uglavnom zbog velikih ulaganja koje je ta televizija imala u 2010. godini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi