ČAČIĆ TVRDI

'Vlada može minimalno utjecati na cijenu goriva'

29.02.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić, uoči današnje sjednice Vlade, rekao je da smatra da sutrašnjim povećanjem PDV-a za dva posto ne bi trebalo doći do povećanja cijene goriva

Odgovarajući na novinarska pitanja, Linić je rekao da nije čuo da cijena goriva zbog primjene PDV-a od 25 posto sutra ide gore te da će Ina u nekoliko dana dva puta povećavati cijenu goriva. Naime, u utorak slijedi novo dvotjedno korigiranje cijene goriva i, kako sada stvari stoje, gorivo u utorak sigurno poskupljuje.

Ministar financija pak smatra da Ina ne bi trebala sutra povećati cijene goriva za dva posto. 'Nisam čuo najave, ali dovoljne su marže onog tko se bavi trgovinom. Marže na derivate su tolike da ne bi trebale značiti povećanje cijena zbog povećanja PDV-a', rekao je Linić i dodao da je najbolje čekati i vidjeti što će sutra biti.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je da čekaju da se Ina javi s cijenama i da će onda dati svoj stav o tome. 'PDV nije odgovornost Ine, no prostor Vlade za intervenciju u cijenu goriva je minimalan, svega nekoliko desetaka lipa. Kada odlučimo, onda ćemo intervenirati', rekao je Čačić prije sjednice Vlade.

Čačić je progovorio i o Dalmacijavinu. Potvrdio je da je stečaj neizbježan, no da Dalmacijavino sigurno neće prestati s radom. 'Dalmacijavino definitivno ide u stečaj, a u stečaju su sve varijante otvorene, imamo nekoliko zainteresiranih', rekao je Čačić.

Linić o cijenama goriva