TRZAJU NA UDRUGU FRANAK

Vlada hitno promijenila Zakon, nema limita za švicarce

23.01.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Na hitnoj telefonskoj sjednici Vlada je promijenila odluku i u saborsku proceduru uputila amandman kojima se definira to da se fiksiranje tečaja odnosi na sve kredite u 'švicarcima'

Nakon što je Udruga Franak izrazila svoje nezadovoljstvo i najavila prosvjede zbog toga što se odluka Vlade o fiksiranju tečaja švicarskog franka odnosi samo na kredite do vrijednosti od milijun kuna Vlada je donijela odluku da se fiksni tečaj primijeni za sve kredite odobrene u 'švicarcima' neovisno o vrijednosti.

Odluka je donesena na hitnoj telefonskoj sjednici, s koje je upućen amandman u saborsku proceduru.

Podsjetimo, udruga Franak je danas najvaila prosvjed zato što Vlada u izmjenama i dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju nije omogućila da se fiksiranje tečaja franka na razini od 6,39 kuna odnosi na sve kredite veća samo na kredite čija je vrijednosti do milijuna kuna.

Radi se o članku 3. Zakona o potrošačkom kreditiranju u kojem stoji da se Zakon ne primjenjuje na ugovore o kreditu koji obuhvaćaju ukupan iznos kredita veći od 1.000.000 kuna, koji je intervencijom Vlade sada stavljen izvan snage.