ALDOTT ZA BLOOMBERG

'Vjerujem da bi se Ina u nekom trenutku mogla vratiti u Siriju'

18.02.2015 u 12:50

Bionic
Reading

Hrvatska industrija nafte Ina planira povećati ulaganja u ovoj godini, povećanje domaće proizvodnje nafte te očekuje bolju dobit nakon umanjenja većine imovine u Siriji, kazao je za Bloomberg predsjednik Uprave Zoltan Aldott

'Kao i prošle godine, Sirija je glavni problem u našim rezultatima', rekao je Aldott.

'Preostala vrijednost naše imovine u Siriji iznosi oko 100 milijuna dolara nakon dvaju velikih otpisa, ali smo zadržali rezerve jer vjerujemo da bi se u nekom trenutku tvrtka mogla vratiti svom poslovanju ondje', dodao je Aldott.

Ina je prošli mjesec zaustavila proizvodnju u Sisku, rekavši da je obustava privremena. Aldott je dodao kako će Ina morati tražiti druge mogućnosti kako bi rafinerija bila profitabilna. Također je rekao da je Inin prioritet transfer sirove nafte do riječke rafinerije, za što će trebati potporu Janafa.

'Pokušali smo vidjeti postoji li način da se povrati ulaganje i profitabilno poslovanje u rafinerijama, a svi izračuni pokazali su da je to moguće u Rijeci, ali ne i u Sisku. Što brže konsolidiramo našu proizvodnju u rafineriji u Rijeci, koja ima priliku za opstanak, to bolje za tvrtku', rekao je Aldott za Bloomberg.