TRAŽI SE INVESTITOR

Vjerovnici prihvatili stečajni plan Radija 101

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.10.2011 16:16
  • Objavljeno 17.10.2011 u 16:13
Radio 101 u štrajku

Radio 101 u štrajku

Izvor: tportal.hr / Autor: flickr.com

Skupština vjerovnika Radija 101 podržala je danas prijedlog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića o izradi stečajnog plana kako bi se u roku šest mjeseci dovršio stečajni postupak pronalaženjem investitora koji bi kroz dokapitalizaciju omogućio normalan nastavak poslovanja 'Stojedinice'

Sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Nevenka Siladi Rstić nakon izglasavanja stečajnog plana donijela je odluku da se u idućih 20 dana pokuša od vjerovnika prikupiti milijun kuna za funkcioniranje radija do kraja stečajnog postupka.

Stjepović i dalje inzistira na tome da je za idućih šest mjeseci radiju potrebna hitna financijska injekcija od milijun kuna jer cjelokupni program Radija 101 danas radi 23 ljudi kojima je zadnja plaća isplaćena za svibanj.

Stečajni upravitelj pritom je rekao kako računa da će taj novac osigurati država, sa čime se nije složio zamjenik zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mladen Crnjaković, koji zastupa interese Republike Hrvatske pri naplati potraživanja.

Iako ne vjeruje da će država osigurati cijeli traženi milijun kuna, Crnjaković je izjavio kako 'država poduzima određene aktivnosti kako bi osigurala sredstva' za uspješno privođenje stečajnog postupka kraju, pa je stoga u ime RH glasovao za stečajni plan.

Stjepović pak ističe kako vjerovnici 'Stojedinice' zapravo nisu imali drugog izlaza nego prihvatiti stečajni plan jer će u tom slučaju, ako stečajni postupak završi uspjehom, moći naplatiti potraživanja u visini od oko 12 milijuna kuna. Da su odbili plan došlo bi do trenutačnog prekida poslovanja Radija 101 i nitko ne bi naplatio ništa.

Od tih 12 milijuna kuna u stopostotnom iznosu naplatili bi se vjerovnici iz prvog isplatnog reda - zaposlenici 'Stojedinice' za svoje tražbine i država za doprinose za mirovinsko osiguranje. Vjerovnici iz drugog isplatnog reda - dobavljači, honorarci i država za ostale poreze, naplatili bi od 15 do 20 posto tražbina

Po Stjepovićevim riječima, za dokapitalizaciju Radija 101 već je više investitora iskazalo interes od kojih najozbiljnijima smatra dvoje kandidata koji su sudjelovali u prvom pokušaju prodaje 'Stojedinice' - Media Servis i Impossibile Egressus.

Media Servis medijskog poduzetnika Juraja Hrvačića već je uplatio iznos od 15,1 milijun kuna, no to je propalo zbog izmjena Zakona o elektroničkim medijima kojima je zabranjen prijenos koncesije, kao i ponašanja Vijeća za elektronske medije koje nije htjelo rješiti zahtjev za prijenosom koncesije prije no što su zakonske izmjene stupile na snagu.

Ukupni dugovi Radija 101 prema vjerovnicima, bivšim radnicima i poslovnim suradnicima iznose oko 26 milijuna kuna, dok je ukupna imovina koja ulazi u stečajnu masu oko 12 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!