ISTRAŽIVANJE HZZ-A

Više od pola poslodavaca ne zna za zabranu diskriminacije

05.05.2010 u 11:55

Bionic
Reading

U smanjenju broja nezaposlenih i porastu zapošljavanja 30 posto je udio sezonskog zapošljavanja, a ostatak je rezultat aktivnih mjera zapošljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i samozapošljavanja, rekla je danas ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah

Čelnica HZZ-a potvrdila je da su brojke o kretanju broja nezaposlenih u travnju u odnosu na ožujak, o kojima je jučer govorila premijerka Jadranka Kosor, točne, iako se radi o prvim neslužbenim podacima.

Predsjednica Vlade jučer je na Danu poduzetnika iznijela najnovije podatke koji pokazuju da je krajem travnja bilo 308.675 nezaposlenih, što je 9.983, odnosno 3,1 posto manje nezaposlenih nego krajem ožujka. Isto tako je zaposleno 16.958 osoba ili 38,7 posto više nego u ožujku.

'Ti su podaci u skladu s trendom koji se ponavlja svake godine. Nezaposlenost ima svoju oscilaciju, najveća je u veljači i ožujku, pada u proljeće i ljeto, dijelom i zbog sezonskog zapošljavanja, a ponovno raste od jeseni', rekla je Paun Jarallah prilikom predstavljanja rezultata istraživanja o diskriminaciji na hrvatskom tržištu.

Istraživanje koje je za HZZ izradio Institut društvenih znanosti Ivo Pilar pokazalo je da je najraširenija diskriminacija po dobi, i to prilikom zapošljavanja, dok je gledano prema skupinama relativno najraširenija diskriminacija osoba s invaliditetom.

U istraživanju je sudjelovalo 928 nezaposlenih i 628 poslodavaca. Zanimljivo je da u obje skupine više od 40 posto njih nije nikad čulo da u Hrvatskoj postoji Zakon o suzbijanju diskriminacije, dok više od polovice ne zna da je kažnjivo diskriminirati osobu na tržištu rada bilo zbog spola, dobi, invaliditeta ili po nekoj drugoj osnovi.

Tako na pitanje je li u Hrvatskoj zakonom kažnjiva diskriminacija zbog invaliditeta, više od 50 posto nezaposlenih i oko 40 posto poslodavaca nije znalo odgovor ili je odgovorilo negativno.