IZBORNA SKUPŠTINA HGK

Vidošević u problemima, javila se čak petorica protukandidata

nadan vidošević

nadan vidošević

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nadan Vidošević, barem formalno, dobit će po prvi puta rivale u kandidaturi za još jedan četverogodišnji mandat na poziciji predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Uz već spominjane Zorislava Antuna Petrovića i Gordana Žanića, za mjesto šefa Komore prijavili su se: Damir Jelić, Miodrag Radić i Boris Solomun.

Osim dosad javnosti nepoznatog direktora tvrtke Ekoton Gordana Žanića svoju kandidaturu najavio je i Zorislav Antun Petrović, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i nekadašnji predsjednik Transparency Internationala Hrvatska. On ističe da je njegov glavni motiv za kandidaturu 'želja da se u javnosti otvore neke teme, a skupštinu ugledne institucije kao što je HGK smatra idealnim mjestom za to', piše Poslovni dnevnik

Kako je dosad praksa bila da je pristizala samo jedna, Vidoševićeva kandidatura, cijeli je proces na Skupštini bio samo ekspresna potvrda njegovog novog mandata. Sada bi moglo biti drugačije. Mladi direktor male zagrebačke tvrtke za trgovinu računalnom opremom Ekoton Gordan Žanić istaknuo je kako je kandidatura reakcija na sam način izbora za čije je održavanje saznao iz medija, te izraz nezadovoljstva odnosima u HGK-u, posebice prema malim i mladim tvrtkama.

Kandidaturi je, prema uputama koje su mu na upit dali u Komori, uz životopis priložio i program rada i djelovanja u idućem četverogodišnjem razdoblju, a kao prvi zadatak zacrtao je - reorganizaciju Komore. Životopis i program rada može se, kako je rečeno u Komori, predati do ponedjeljka ujutro. Zorislav Antun Petrović smatra pak da bi svojim iskustvom i uz potporu članica ove ugledne institucije mogao vrlo konkretno pomoći pri uspostavljanju djelotvorne administracije, a samim time i smanjivanju rizika od korupcije u tijelima javne vlasti u Hrvatskoj.

Moguće je da stigne i još pokoja kandidatura u zadnji tren jer su, nezadovoljni načinom samog procesa izbora vodstva HGK, potpore među članovima Skupštine tijekom vikenda pokušavali ishoditi još neki nezadovoljni ljudi s poslovne scene. No, zbog uvjerenja kako je komorski sustav i sam skupštinski sastav pod upravljačkom palicom Vidoševića, odluku će, kako nam je jedan od tih rekao, donijeti u zadnji tren, piše Poslovni dnevnik.

Izborna skupština HGK održat će se danas s početkom u 12 sati.

Na početku skupštine objavljeno je da će Vidošević imati čak pet protukandidata, Uz već spominjane Zorislava Antuna Petrovića i Gordana Žanića, za mjesto šefa Komore prijavili su se: Damir Jelić, Miodrag Radić i Boris Solomun. Miodrag Radić bio je u lipnju među kandidatima za šefa uprave HRT-a, ali je morao odustati zbog nepotpune dokumentacije, a Boris Solomun je predsjednik udruge Hrvatska poslovna inicijativa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi