TEDESCHI UZVRAĆA

'Vidošević je pokazao nerazumijevanje biznisa'

29.03.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Izjavom da iza Atlanticova preuzimanja Droge Kolinske i mogućeg Agrokorovog preuzimanja Mercatora stoje banke, Vidošević je pokazao nerazumijevanje biznisa, upozorava Tedeschi

Na intervju šefa HGK u mariborskoj Večeri uzvratio je Emil Tedeschi:

'Atlantic grupa je 100-postotni vlasnik Droge Kolinske te je najveću transakciju jedne privatne kompanije iz jugoistočne Europe u posljednjih 20 godina financirala vlastitim kapitalom i kreditima komercijalnih banaka uz potporu EBRD-a. Izjave predsjednika HGK, koji financiraju sve kompanije što posluju u Hrvatskoj, u intervjuu mariborskoj Večeri iznenađujuće su jer pokazuju nerazumijevanje biznisa, transakcija preuzimanja i spajanja, kao i suštine tržišnog gospodarstva. One ni na jedan način ne promoviraju poduzetništvo, rad i rizike koje preuzimaju poduzetnici i njihovi timovi te također na pogrešan način govore o funkciji financijskih institucija', izjavio je Tedeschi za Večernji list.

Podsjetimo, Vidošević je u razgovoru za slovenske novine rekao da Tedeschi može sa svojim menadžmentom učiniti sve za Drogu, no svake će godine igrati igru koju će diktirati banke, baš kao i Ivica Todorić. 'Banke su ključne. Smanjile su vlastite rizike u poslovanju i to je smisao svih ovih operacija', kazao je predsjednik HGK.