ZAGREBAČKA BURZA

Većinski vlasnici najavili ponudu za preuzimanje Vira

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.02.2012 12:14
  • Objavljeno 01.02.2012 u 10:11
Željko Zadro

Željko Zadro

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Uprava Zagrebačke burze danas je donijela rješenje kojim se obustavlja trgovanje dionicama tvornice šećera Viro, nakon što su većinski vlasnici izrazili namjeru preuzimanja te tvrtke

Naime, zagrebačka tvrtka EOS – Z jučer u 16.08 sati dostavila je Zagrebačkoj burzi obavijest o namjeri objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Vira, stoji u obrazloženju Burzinog rješenja. U obavijesti stoji da EOS – Z djeluje zajedno s Marinkom Zadrom iz Zagreba i društvom Robić d.o.o. sa sjedištem u Velikoj Gorici te da će na način i u rokovima propisanim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava objaviti dobrovoljnu ponudu za preuzimanje virovitičkog Vira.

Inače, tvrtke EOS - Z d.o.o. i Robić d.o.o. već posjeduju natpolovični udjel u Viru. Prema podacima SKDD-a EOS - Z je vlasnik 33,57 posto dioničkog kapitala, Robić d.o.o posjeduje 30,01 posto, a treći partner Marinko Zadro vlasnik je 2,48 posto dionica. 

Trgovina dionicama Vira obustavlja se danas do 11.00 sati, što je, prema ocjeni Burze, dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka, stoji u rješenju Zagrebačke burze.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!