POTPORE

Varaždin za poduzetnike i obrtnike osigurao 300.000 kuna

09.06.2015 u 11:40

Bionic
Reading

Grad Varaždin ove je godine osigurao dvostruko više novca iz proračuna za pomoć varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima i to 300 tisuća kuna za program 'Poduzetnički fond Grada Varaždina 2015'

Predstavljajući program, gradonačelnik Goran Habuš u utorak je podsjetio je da je prošle godine podijeljeno poduzetnicima 150 tisuća kuna kroz 21 potporu za 19 gospodarskih objekata.

Ove je godine, zbog velikog prošlogodišnjeg interesa, Grad odlučio udvostručiti sredstava, a potpore obrtnici i poduzetnici mogu dobiti, između ostalog, za izradu poslovnih planova, sustava upravljanja kvalitetom kao i za sudjelovanje na domaćim i inozemnim sajmovima te u radionicama i seminarima za pripremu EU projekata.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina Goranka Grgić pojasnila je, govoreći o uvjetima, da svaki gospodarski subjekt može dobiti potporu u iznosu od 10 do 15 tisuća kuna a da su neki od osnovnih uvjeta da ne postoje dugovanja prema Gradu Varaždinu, Poreznoj upravi i da na vrijeme poduzetnik isplaćuje radnicima plaće. Natječaj je objavljen ovih dana, a traje do podjele sredstava.

Gradonačelnik Habuš istaknuo je da je ovo samo jedna od mjera kojom Grad pomaže obrtnike i poduzetnike te da još ima slobodnih 15 milijuna kuna za poduzetničke kredite, koje grad sufinancira kamate s dva posto. Također, Varaždin nudi i mogućnost subvencioniranja kamata na postojeće poduzetničke kredite.

'Što se tiče obrtnika i poduzetnika u gradu Varaždinu, situacija je bitno bolja. Zaustavljen je trend smanjena njihova broja; slijede bolji dani', izajvio je Habuš.