dan na burzi

Usporeno trgovanje, indeksi blago ojačali

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je obilježila usporena aktivnost, s obzirom na to da se ionako skromna dionička likvidnost gotovo prepolovila, a dionički indeksi zabilježili male pomake. Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10, ojačala su 0,1 posto, a od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, koji je porastao 1,7 posto

Među gubitnicima su se našli indeksi sektora industrije te turističkog i građevinskog sektora, čije su vrijednosti oslabile redom 1,2 posto, 0,2 posto i 0,1 posto.

Dionička likvidnost potonula je na svega 3,8 milijuna kuna, što je najniža razina još od kolovoza. Najviše se trgovalo dionicom Valamar Riviere, koja je na prometu od 668 tisuća kuna oslabila 0,3 posto. Više od pola milijuna kuna prometa uspjela je prikupiti još samo dionica Hrvatskog Telekoma, oko 538 tisuća kuna, pri čemu je zaključila nepromijenjeno na 169,50 kuna.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijene ostvarile su dionice Vira, koje su porasle 6,6 posto, što ipak nije bilo dovoljno da se nadoknadi gubitak od prethodnog dana. Dobre izvedbe su imale i dionice FTB Turizma i AD Plastika, čije su cijene ojačale redom 3,6 posto i 1,6 posto. Na strani gubitnika, najviše su izgubile dionice Đuro Đaković Grupe, i to oko 8,9 posto, a loš dan su imale i dionice Atlantske Plovidbe, koje su oslabile 1,5 posto.

Dobitnik dana Viro +6,61% 64,50

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -8,93% 5,10

CROBEX +0,05% 1.995,30

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.