USPJEH VITASTIQA

Uređaj za provjeru vitamina i minerala sada u Bluetooth tehnologiji

18.07.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Hrvatska start-up tvrtka Vitastiq koja je razvila uređaj za mjerenje vitamina i minerala uz pomoć smartphona u novoj uspješnoj kampanji na crowdfunding platformi Indiegogo za manje od tjedan dana prikupila je više od ciljanih 29.000 američkih dolara neophodnih za početak masovne proizvodnje Vitastiq 2 uređaja. U prvoj kampanji prije dvije godine je više od pet puta premašio svoj inicijalni ciljani budžet

Vitastiq 2 se bežično povezuje s pametnim telefonom i omogućava korisniku provjeru statusa 30 esencijalnih vitamina i minerala. Još veća preciznost uređaja rezultat je Bluetooth tehnologije koju sada koristi za povezivanje s pametnim telefonom i aplikacijom. Vitastiq 2 je izrađen od titanija, laganog i vrlo čvrstog metala, što uređaj čini otpornijim i praktičnijim.

Pored toga, Vitastiq aplikacija (za Android i iOS) pohranjuje prethodna mjerenja, a u slučaju nedostatka nutrijenata u organizmu, daje preporuke vezane za namirnice koje bi trebalo uključiti u ishranu.

Nova Indiegogo kampanja pokrenuta je 5.7.2016. kako bi se prikupila sredstva za prilagođavanje Vitastiq uređaja Bluetooth tehnologiji.

Vitastiq je baziran na Elektroakupunkturi po dr. Vollu (EAV). EAV metodologiju već više od 60 godina koriste farmaceuti, klinike komplementarne i integrativne medicine, nutricionisti i drugi eksperti.

Vitastiq ima korisnike u preko 90 zemalja širom svijeta. Dobio je priznanje Google Kampusa Varšava, dobitnik je i CESAwards 2015 nagrade za Best User Experience, a našao se i u poznatim svjetskim medijima poput T3 UK, Wired-a i Venture Beat-a.