KOREKCIJA NA POMOLU

Unovčavanje dobiti ruši Crobex

26.05.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Današnje trgovanje u znaku je blage korekcije koju predvode dionice građevinara. Oko podneva, Crobex je bio u minusu 0,93 posto, uz solidan redovni promet od 18,65 milijuna kuna

Približno četvrtina prometa ostvarena je trgovanjem dionicama T-HT-a čija cijena se stabilizirala oko razine od 220 kuna.

Najlikvidnija građevinska dionica, IHG Institut, bilježi nastavak snažnog rasta, dok je ostale građevinare zahvatila korekcija. Najveći pad cijene (-3,9 posto) pretrpio je Viadukt, a natprosječni minus bilježe Ingra Hidroelektra i Dalekvod.

Brodarske dionice bilježe stagnaciju ili rast cijena. Najaktivnija je Atlantska plovidba čija cijena stagnira, a novi skok cijene zabilježila je dionica Uljanik plovidbe.

U fokusu dijela burzovnih igrača i danas su manje likvidne dionice koje, uslijed pojačane potražnje, brzo završavaju u blokadama. U dopodnevnom trgovanju, u pozitivnoj blokadi našle su se dionice Diokija Luke Rijeka Varteksa Validusa i IPK Kandita.

Na europskim je burzama današnje trgovanje počelo padom cijena dionica, ponajviše u energetskom sektoru, što je posljedica pada cijena nafte.