CERP PRIHVATIO PONUDU

Uljaniku odobrena kupnja 3. maja MID

24.04.2015 u 17:24

Bionic
Reading

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na sjednici u petak prihvatilo je ponudu pulskog Uljanika za kupnju dionica riječke tvornice 3. maj Motori i dizalice (MID) te odlučio da će CERP radnicima te tvornice isplatiti dvije zaostale plaće, doznaje se iz CERP-a

CERP će pozvati izabranog ponuditelja odnosno Uljanik na sklapanje Ugovora o prodaji i prijenosu dionica 3. maj MID u što kraćem roku, a najkasnije, kako ističu, u roku od 60 dana.

Ponudu Uljanika za MID Upravno vijeće CERP-a je prihvatilo nakon provedenog javnog postupka prodaje 230.823 dionica 3. maj MID-a za jednu kunu, ali uz uvjet ispunjenja obveznog uvjeta preuzimanja svih preostalih neispunjenih obveza RH/CERP-a iz Ugovora o prijenosu dionica 3. maj MID-a sklopljenog 2013. između Brodograđevne industrije 3. maj iz Rijeke i RH.

Naime, riječki MID, s oko 200 radnika, izdvojen je iz sustava Brodograđevne industrije 3. maj, i nije, kao Brodogradilište 3. maj, ušao u sastav Uljanika, nego je ostao u državnom vlasništvu.

Postupak javnog prikupljanja ponuda za kupnju 230.823 dionica MID-a, ukupne nominalne vrijednosti 92,3 milijuna kuna, što čini 100 posto temeljnog kapitala tvrtke, u vlasništvu države i CERP-a, započeo je objavom poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica u siječnju ove godine

U prvom je krugu zaprimljeno pet pisama namjere, nakon čega su tijekom drugog kruga za podnošenje obvezujućih ponuda bile otkupljene dvije ponudbene dokumentacije, od kojih je jednu otkupio i pulski Uljanik koji je u konačnici jedini dostavio obvezujuću ponudu za kupnju 3. maj MID-a.

Povjerenica većinskog Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata u MID-u Bosiljka Zlojutro potvrdila je da je sindikat dobio, za sada neslužbeno, informaciju da je CERP prihvatio ponudu Uljanika za kupnju MID-a te da bi radnicima uskoro trebale biti isplaćene dvije od četiri neisplaćene plaće.

'Zadovoljni smo odlukom', kazala je Zlojutro.

Ističući da su radnicima MID-a plaće važne, Zlojutro je naglasila kako im je ipak najvažnije da im se nakon dvije godine agonije, omogući da novac za plaće i dalje zarađuju svojim radom.