POSAO DOMAĆIM ŠKVEROVIMA

Uljanik plovidba gradi dva nova broda

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 10.09.2010 13:41
  • Objavljeno 10.09.2010 u 13:41
Radnici 'Uljanika' čekaju ishod sastanka premijerke Jadranke Kosor i Uprave o privatizaciji brodogradilišta.

Radnici 'Uljanika' čekaju ishod sastanka premijerke Jadranke Kosor i Uprave o privatizaciji brodogradilišta.

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srećko Niketić

Uljanik plovidba izvijestila je danas o početku gradnje dva nova broda u domaćim brodogradilištima, pulskom Uljaniku i riječkom 3. maju, a isporuka tih brodova očekuje se potkraj iduće godine

U obavijesti direktora Uljanik plovidbe Dragutina Pavletića objavljenoj na Zagrebačkoj burzi navodi se da danas počinje gradnja broda za prijevoz rasutih tereta od 52.000 DWT, a sukladno ugovoru o gradnji kojeg su zaključili s Uljanik Brodogradilištem 18. siječnja ove godine.

Isporuka tog broda predviđena je u rujnu iduće godine.

Predviđeni početak obrade crne metalurgije, početak gradnje drugog broda je 17. rujna ove godine, a radi se o brodu za prijevoz naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.800 DWT.

Ugovor za taj brod Uljanik plovidba je zaključila s Brodogradilištem 3. maj, a predviđeni rok isporuke je krajem 2011.

U današnjoj obavijesti Uljanik plovidbe se navodi i da će se 15. rujna izvršiti isplata drugog dijela dividende za poslovnu 2009. godinu dioničarima koji su Središnjem klirinško depozitarnom društvu, odnosno samoj tvrtki uredno dostavili novotražene podatke predviđene zakonom.

Naime, prema ranije objavljenim obavijestima te tvrtke isplata preostalog dijela dividende za prošlu godinu izvršena je 16. kolovoza ove godine, a tada su dioničare koji nisu dostavili podatke o žiro računu, te im iz zbog toga nije isplaćena dividenda, pozvani da dostave te podatke.

Prema odlukama Glavne skupštine Uljanik plovidbe održane 16. srpnja ove godine od ukupnih 54,6 milijuna kuna dobiti za 2009. za dividendu je određeno ukupno 21,5 milijuna kuna, od čega je 10,7 milijuna isplaćeno dioničarima na ime predujma dividende 16. travnja ove godine, a drugi dio sukladno odredbama Statuta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi