DOBIT OD 57,5 MIL. KUNA

Uljanik plovidba dobro plovi i u recesiji

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.10.2009 14:08
  • Objavljeno 28.10.2009 u 13:55
brod PAnama

brod PAnama

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Uljanik plovidba je u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 57,5 milijuna kuna, što je za 7,5 posto manje od dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, objavljeno je u financijskom izvještaju Uljanik plovidbe objavljenom na Zagrebačkoj burzi

Poslovanje Uljanik plovidbe u prvih devet mjeseci bilo je uredno uz puno ostvarenje planiranih parametara i obilježava ga kontinuitet svih poslovnih aktivnosti, posebno onih povezanih s povećanjem flote brodova namijenjenih za prijevoz tekućih tereta (preuzimanjem broda Kastav) te urednog eksploatiranja svih brodova, kaže se u međuizvještaju Uprave uz financijski izvještaj.

Ukupni prihodi Uljanik plovidbe u prvih devet mjeseci povećani su na međugodišnjoj razini za 9,4 posto, na 214,7 milijuna kuna

U komentaru Uprave uz ostalo se kaže da su poslovni prihodi porasli prvenstveno zbog višeg prosječnog tečaja američkog dolara u 2009. godini u odnosu na kunu.

Ukupni rashodi također su povećani, za 16,2 posto, na 155,8 milijuna kuna.

Na realan porast materijalnih rashoda u prvih devet mjeseci 2009. u odnosu na isto razdoblje 2008. godine utjecali su značajni troškovi dokovanja kao i operativni troškovi novoga tankera Kastav koji je započeo s eksploatacijom početkom svibnja, kaže se u komentaru. Dodaje se da je zbog toga dobitak iz redovnog poslovanja u prvih devet mjeseci niži u odnosu na usporedno razdoblje 2008.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi