U BIH

Ugovor HT Eroneta i Ericsson Nikole Tesle o modernizaciji mreže

23.09.2016 u 14:53

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački telekom operater HT Eronet iz Mostara i Ericsson Nikola Tesla potpisali su ugovor o modernizaciji jezgrenog dijela telekomunikacijske mreže, koji će HT-u Mostar omogućiti tehničku transformaciju u potpuno IP-baziran svijet.

Kako je priopćeno iz HT Eroneta, projekt uključuje implementaciju najnovije servisne platforme Internet Multimedia Subsystem (IMS).

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac i član Uprave, izvršni direktor za pokretnu mrežu Goran Kraljević te predsjednica Uprave i direktorica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

‘Tim projektom HT Eronet će značajno unaprijediti svoje infrastrukturne sposobnosti kako bi bio tržišno konkurentniji te kako bi se omogućilo agilno uvođenje novih proizvoda i usluga, smanjili troškovi i stvorili novi izvori prihoda’, navodi se u priopćenju HT Eroneta.

Korisnicima telekom operatera iz Mostara to bi trebalo omogućiti korištenje novih multimedijalnih usluga. HT Eronet najavio je i nove projekte i investicije u infrastrukturnom dijelu kako bi postali telekom operater s najvišom razinom kvalitete i korisničkog zadovoljstva u BiH, a što je nemoguće bez novih investicija.