TRŽIŠTE KAPITALA

Udvostručen promet na Zagrebačkoj burzi, dionica Visa skočila 72 posto

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se nastavilo trgovati u blago pozitivnom tonu, te su ključni indeksi zaključili dan u zelenom. CROBEX je ojačao 0,35 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,1 posto

Redovan promet se više nego udvostručio u odnosu na dan ranije, te je prikupljeno gotovo pet milijuna kuna u redovnom trgovanju, ali je dodatnih 30 milijuna kuna ostvareno u blok prometu redovnom dionicom Adrisa, čime je totalni promet podignut na najvišu razinu od travnja i samog izbijanja pandemije.

Jedini milijunaš u redovnom trgovanju je bila dionica Atlantic Grupe s 2,4 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,8 posto, dok je nadomak milijun kuna prometa bila povlaštena dionica Adrisa koja je pri tome stagnirala cijenom. Većina sektorskih indeksa je imala pozitivan dan, uz tek jednu iznimku indeks industrije koji je oslabio 0,4 posto, dok je dobitnike predvodio građevinski sektor. Hotelijeri su također imali solidan dan gdje je dionica Visa skočila 72 posto u odnosu na njen prvi dan trgovanja u ponedjeljak, a izdvaja se i 8,8 posto rasta dionice Jadrana, dok je građevinare predvodila dionica Ingre sa skokom cijene od 15 posto.

Slabe izvedbe su imale dionice Karlovačke banke i Auto Hrvatske s minusima od 2,9 posto i 2,6 posto.

Dobitnik dana: Vis +72,00% 17,20

Gubitnik dana: Karlovačka banka -2,94% 6,60

CROBEX: +0,35% 1.618,24

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.