KONZULTANTI ZAKLJUČILI

U Uljaniku i 3. maju čak 721 radnik viška

03.08.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljeno, predstavnici Uljanikovog menadžmenta i konzultantske kuće A.T. Kearney jučer su se sastali sa sindikatima u svom i trećemajskom brodogradilištu.

Preciznijih određenja oko viška radnika koji će se pojaviti u nadoilazećoj integraciji ova dva velika sustava, koja danas zajedno zapošljavaju 4.367 ljudi, još nema, ali su konzultanti u protekla dva tjedna, od posljednjeg sastanka sa sindikatima, napravili dubinsku analizu utrošenih efektivnih sati rada po svim radnim jedinicama unutar ova dva brodogradilišta, piše Novi list

A ista je pokazala, prenio je glavni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić, da u pojedinim segmentima kako riječkog, tako i pulskog proizvodnog procesa deseci zaposlenih zapravo obavljaju jedan te isti posao. Drugim riječima, da se javljaju dupliranja, ali i neopravdano utrošeni radni sati u odnosu na konačni output.

Čista ekonomska računica, koju su na osnovi ove analize utrošenih sati rada konzultanti jučer predočili sindikalcima, pokazuje da na razini cijele Uljanik grupe, čiji je sada sastavni dio i 3. maj, ima 721 zaposlenik koji se mogu smatrati viškom.

Novi sastanak sa sindikatima planiran je za konac kolovoza do će se preciznije detektirati u kojim se to proizvodnim procesima i radnim jedinicama pojavljuju viškovi zaposlenih i u kojem broju.