Konferencija Green Future

U Split dolaze globalni i hrvatski tehnološki lideri

01.02.2022 u 10:58

Bionic
Reading

Konferencija Green Future, pod pokroviteljstvom Rimca i Infobipa, 9. i 10. lipnja u Splitu će okupiti hrvatske i globalne tehnološke lidere

Na konferenciji koja je usmjerena na top temu 2022. 'Može li Hrvatska biti prvak zelene tranzicije i što to znači za tvoju tvrtku, instituciju, grad ili općinu i kako sve skupa financirati' okupit će se globalni i hrvatski tehnološki lideri, tvrtke, institucije, znanstvenici. Cilj je, ističu organizatori, naučiti što sve obuhvaća zelena tranzicija, kako je financirati i kako provoditi učinkovite javne politike koje će dovesti do promjene ponašanja, brže primjene tehnoloških inovacija i ispunjenja zadanog cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine.

Sudionici konferencije imat će priliku poslušati Matiju Žulja, osnivača AGRIVI-ja, startupa za digitalne inovacije u poljoprivredi koji je osigurao više 50 milijuna kuna investicija. Federico Christophoroni, također jedan od govornika, suosnivač je i izvršni direktor Eutopije, platforme s više od 16 tisuća startupa u Europi koji razvijaju rješenja za klimatske promjene. Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, sudjelovat će na panelu o javnim politikama zajedno s predstavnicima europskih gradova. O suradnji javnog i privatnog sektora govorit će Stephanie E. Trpkov, poduzetnica, investitorica i dugogodišnja konzultantica u Svjetskoj banci.

Organizacijski odbor konferencije čine tvrtke Green Summit, Profico, digitalna agencija s dugogodišnjim iskustvom u razvoju tehnoloških alata iz područja pametnih gradova, te VAJT, nagrađivana PR agencija za odnose s javnošću.