ZAGREBAČKA BURZA

U ponedjeljak kreće trgovanje dionicama Granolija

19.03.2015 u 14:39

Bionic
Reading

Nakon uspješne javne ponude dionica zagrebačka mlinarska kompanija Granolio u većinskom vlasništvu Hrvoja Filipovića uvrstila je dionice u najvišu kotaciju Zagrebačke burze

Trgovanje dionicama Granolija počet će u ponedjeljak 23. ožujka. Podsjetimo, Granolio je krajem prošle godine uspješno izdao nove dionice putem inicijalne ponude, prikupivši nešto više od 94 milijuna kuna novog kapitala.

U izdanju novih dionica sudjelovali su mirovinski fondovi s 43 posto, investicijski fondovi s 28 posto, osiguravajuća društva i banke sa po šest posto te ostale pravne osobe upisavši 17 posto izdanja.

Granolio je osnovan 1996. kao tvrtka za trgovinu žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom. Od 2001. širi poslovanje i na proizvodnju na nekoliko različitih prehrambenih i prerađivačkih industrija.

U vlasništvu Granolija je i nekoliko povezanih društava: Zdenka - mliječni proizvodi d.o.o. i Zdenačka farma d.o.o. iz Velikih Zdenaca, Prerada žitarica d.o.o. iz Grubišnog Polja i Žitar d.o.o. iz Donjeg Miholjca.