TRŽIŠTE KAPITALA

U fokusu dionice Turisthotela i PBZ-a, Pevec gubitnik dana

Bionic
Reading

Glavni dionički indeksi na domaćem tržištu kapitala u srijedu su imali mješoviti dan te su zaključili na suprotnim stranama. Uži indeks CROBEX10 je kliznuo 0,17 posto, u prvom redu zbog nešto slabije izvedbe blue chip dionica, dok je širi indeks CROBEX porastao blagih 0,1 posto

Sektorski gledano najbolji dan je imao indeks transportnog sektora s rastom od 1,2 posto, dok je gubitnike predvodio turistički sektor s minusom od 0,7 posto.

Likvidnost je ojačala u odnosu na dan ranije te je u srijedu prikupljeno 9,6 milijuna kuna, što je najveći promet u zadnja dva tjedna. U fokusu investitora bila su izdanja koja inače ne prednjače likvidnošću, dionice Turisthotela i PBZ-a. Od dva milijunaša, likvidnija je bila dionica Turisthotela, s 2,6 milijuna kuna prometa, uz skok cijene od 5,7 posto, što ju ujedno svrstava među glavne jučerašnje dobitnike. Po prometu slijedi dionica PBZ-a, koja je na 1,6 milijuna kuna prometa porasla 1,9 posto.

Nadomak milijun kuna prometa je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je zabilježila pad od 1,8 posto te zauzela drugo mjesto među jučerašnjim likvidnim gubitnicima.

Titula gubitnika dana ide dionici Peveca, koja je pala 5 posto, na prometu od 215 tisuća kuna. Većina likvidnijih izdanja je ipak imala pozitivan dan. Najveći skok cijene, od 8,5 posto, je zabilježen u dionici Croatia osiguranja, međutim na prometu od 85 tisuća kuna. Znatniji skokove još su zabilježile dionice Atlantske plovidbe i Viadukta, i to 4,1 posto i 3,9 posto.

Dobitnik dana
Croatia osiguranje +8,53% 5.700,00

Gubitnik dana
Pevec -5,03% 118,71

Crobex:
+0,09% 1.693,54

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE