ČEKAJU SE POVOLJNIJI UVJETI

U drugom krugu Amerikanci idu na 3.maj i Kraljevicu

brodogradnja

brodogradnja

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Vilić

Predsjednik Uprave zadarske Tankerske plovidbe Ive Mustać kaže kako se vode pregovori o mogućem stvaranju hrvatskoga konzorcija koji bi dostavio ponudu za brodogradilište Uljanik.

Konzorcij bi činili Tankerska plovidba, Uljanik plovidba i Danko Končar. 'Zasad ništa nije definirano. Postoje kontakti vezani uz ponudu za Uljanik', izjavio je Mustać.

U drugom krugu za 3. maj i Kraljevicu prijavit će se Amerikanci, potvrdio je Veljko Božić, direktor tvrtke Propositum, koja je za jednu američku tvrtku preuzela dokumentaciju. 'Američka tvrtka koju zastupa Proposita ide na 3. maj i Kraljevicu", naglasio je Božić.

Neslužbeno, doznaje Poslovni dnevnik, Amerikanci nisu uputili ponudu za 3. maj zbog nedovoljne definiranosti dugova, do se za Kraljevicu nisu stigli pripremiti.

'Zašto ponuditi više ako se u drugom krugu može proći jeftinije', istaknuo je jedan od sugovornika upoznat sa planovima Amerikanaca. kaže i kako su obveze od 3. maja od početka 2009. povećane, no to nije toliko opak razlog da ga američka kompanija ne bi preuzela'. Navodno je riječ o proizvođaču vojnih brodova Northrop Grumman

Vlasnik tvrtke Regulacija Mijo Opačak tvrdi da nije dostavio nevaljanu 'ponudu' za 3. maj, 'već sugestiju Vladi što treba mijenjati u drugom krugu'. 'Dat ćemo ponudu za 3. maj, a razmišljamo i o drugim navozima', kaže Opačak.

Slovenska Riko grupa u Hrvatskoj bi gradila brodove za Ruse te razmišlja o ponudama za tri brodogradilišta. 'Nismo dali ponudu jer su uvjeti bili iznimno loši', naglašava Marko Plahuta, ekonomist Rika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi