loše vijesti

U Austriji rekordni dnevni broj zaraženih; Francuska uvela strože mjere

10.10.2020 u 17:55

Bionic
Reading

Austrija je zabilježila u subotu rekordni dnevni broj novih slučajeva koronoavirusa, 1235, a u Francuskoj je proglašena maksimalna razina opasnosti od covida-19 u još četiri grada zbog rasta broja zaraza. Austrijsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da je Beč i dlaje glavno žarište s 511 novozaraženih u zadnja 24 sata. Međutim, situacija u bolnicama u zemlji i dalje je stabilna, navodi ministarstvo.

Ukupno je 10.800 aktivnih slučajeva koronavirusa u Austriji. Francuska je proglasila maksimalnu razinu opasnosti od covida-19 u Lyonu, Lilleu, Grenobleu i Saint Etienneu u subotu, nakon što je to već ranije učinila u Parizu i Marseilleu, što znači i nove restriktivne mjere u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.

Dnevni broj zaraženih u petak je dostigao novi rekord kada je zabilježeno više od 20.000 slučajeva.

Danas su stupile na snagu mjere kojima je predviđeno zatvaranje svih barova i stroži zdravstveni protokoli u restoranima. Talijanska vlada razmišlja o uvođenju dodatnih mjera protiv širenja koronavirusa, ali bez povratka u potpuni lockdown, izvijestili su talijanski mediji.

Problem je, kako navodi list Corriere della Sera, u tome što ljudi ignoriraju mjere. Novi zakon bi zabranio okupljanja ispred barova i restorana. Vlada još raspravlja o tom prijedlogu, ali se očekuje da će nova pravila biti predstavljena do četvrtka.

Vlasti su u subotu izvijestile o 5372 nova slučaja u zadnja 24 sata.