BURAK BAYKAN

Turska Dogus Grupa zainteresirana za preuzimanje ACI-a

27.04.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Regionalni direktor Dogus Grupe Burak Baykan izjavio je tijekom Hrvatsko-turskog poslovnog foruma kako bi ta grupa bila zainteresirana za kupnju kontrolnog paketa ACI-ja, ponudi li ga Vlada na prodaju

Na novinarsko pitanje bi li Dogus Grupa bila zainteresirana za kupnju kontrolnog paketa ACI-ja, Burak je odgovorio da bi, te dodao kako je ta tvrtka spremna za svaku vrst suradnje vezanu uz taj sustav marina.

Istaknuo je da Dogus ima jedanaest marina u četiri zemlje te puno iskustva u njihovom vođenju i razvoju.

Podsjetio je na projekt Dogus Grupe u Zadru, gdje u prenamjenu stare zgrade sjedišta Maraske ulaže oko sto milijuna eura.

Zasad se, kako je izvijestio, prikuplja dokumentacija za gradnju hotela sa 130 soba i nizom popratnih sadržaja, što bi, kazao je, trebalo promijeniti zadarsku vizuru.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović novinarima je kazao da je iznimno zadovoljan hrvatsko-turskim forumom, sa 600 sudionika, od kojih je 150 turskih poslovnjaka. Očekuje da poslijepodnevni B2B razgovori donesu konkretne rezultate te pozdravlja želju turskog predsjednika i hrvatske predsjednice da se sadašnja godišnja razmjena od oko 350 milijuna, povisi na milijardu dolara.

Turističke i prehrambeno poljoprivredne tvrtke, naveo je, imaju veliku priliku uspjeti na turskom tržištu, dok bi naši ulagači priliku u toj zemlji mogli potražiti u građevini i infrastrukturi.

Na marginama Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma, potpisan je memorandum o razumijevanju između HGK i turskoh Vijeća za međunarodne gospodarske odnose (DEIK).