ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Turci potpisali predujam, radnicima Dine stiže plaća?

17.08.2012 u 19:37

Bionic
Reading

Dopredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević izjavio je danas poslije podne da mu je potvrđeno da je potencijalni ulagač u Dinu Petrokemiju, turska tvrtka Caliskan potpisala dokumente kojima se, u skladu s dogovorima s Vladom, uređuju uvjeti realizacije jamstva Vlade od pet milijuna eura toj tvrtki, iz čega bi se isplatile plaće radnicima Diokija i Dine.

Mihaljević je naglasio da je dobio neslužbenu informaciju i da bi ju službeno ipak trebalo potvrditi Ministarstvo financija i Dioki, kojima je dokumentacija navodno poslana.

Do danas kasno poslije podne takve informacije iz Ministarstva financija nije bilo, kao ni iz Diokija.

Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, nezadovoljni otezanjem isplate zaostalih plaća održali su jučer jednosatni skup upozorenja kod Krčkog mosta, upozoravajući na teško stanje u tvrtki, financijske i psihičke probleme radnika, koji održavaju pogone u kojima se nalaze tone potencijalno opasnih kemikalija.

Nadzorni odbor Diokija u utorak je dao suglasnost na predugovor o prodaji Caliskanu Adriaoila, tvrtke kćeri iz Dioki Grupe, što je jedan od uvjeta realizaciji jamstva Vlade od pet milijuna eura toj turskoj kompaniji, iz čega bi se isplatile zaostale plaće radnicima Diokija i Dina Petrokemije.

Kako navodi portal novilist.hr, ministar financija Slavko Linić danas je izjavio da "ako do kraja dana Vlada iz Diokija ne dobije nikakve informacije o prodaji Dine, u ponedjeljak će Porezna uprava pripremiti dokumentaciju i predati zahtjev za pokretanje stečaja u tvrkama Dioki i Dina Petrokemija".

"Linić je objasnio da je cilj Vlade osigurati isplatu šest plaća radnicima, a to je, bez investitora, jedino moguće pokretanjem stečaja", navodi novilist.hr.